Składniki:
500g serka mascarpone
2 śmietany 30%
3 łyżki żelatyny rozrobionej w wodzie
5 jajek
cukier puder 2/3 szklanki
2 filiżanki schłodzonej kawy
2 łyżki amaretto długie biszkopty 1 paczka ok. 350g
gorzkie kakao
Przygotowanie:
1. Formę wyłożyć biszkoptami namoczonymi w kawie i amaretto.
2. Śmietanę ubić z cukrem pudrem.
3. Żółtka utrzeć z odrobiną cukru dodać serek mascarpone i dolać żelatynę.
4. Połową masy zalać biszkopty.
5. Ułożyć następną warstwę biszkoptów i zalać resztą masy.
6. Wstawić do lodówki i schłodzić.
7. Obsypać gorzkim kakaem.
odkąd wróciłam z Rzymu mam cały czas ochotę na tiramisu
OdpowiedzUsuńMusi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńhttp://katarzynagotuje.blogspot.com
Robię je bardzo często zawsze wychodzi pyszne chodź czasem zależy od firmy serka mascarpone :D
OdpowiedzUsuń