środa, 19 czerwca 2013

"Tiramisu"

Składniki:

500g serka mascarpone
2 śmietany 30%
3 łyżki żelatyny rozrobionej w wodzie
5 jajek
cukier puder 2/3 szklanki

2 filiżanki schłodzonej kawy
2 łyżki amaretto długie biszkopty 1 paczka ok. 350g
gorzkie kakao

Przygotowanie:

1. Formę wyłożyć biszkoptami namoczonymi w kawie i amaretto.

2. Śmietanę ubić z cukrem pudrem.
3. Żółtka utrzeć z odrobiną cukru dodać serek mascarpone i dolać żelatynę.
4. Połową masy zalać biszkopty.

5. Ułożyć następną warstwę biszkoptów i zalać resztą masy.
6. Wstawić do lodówki i schłodzić.
7. Obsypać gorzkim kakaem.

3 komentarze:

  1. odkąd wróciłam z Rzymu mam cały czas ochotę na tiramisu

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi być pyszne :)

    http://katarzynagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię je bardzo często zawsze wychodzi pyszne chodź czasem zależy od firmy serka mascarpone :D

    OdpowiedzUsuń