środa, 17 kwietnia 2013

"Sernik na zimno"

CZAS: 15 min + czas tężenia (około 2h)
TRUDNOŚĆ: łatwe

Składniki:

3 serki homogenizowane ( po 200g)
4 galaretki (kolorowe)
owoce (według uznania)

Przygotowanie:

1. Rozpuść galaretkę, dodaj do niej serek.
2. Wlej do tortownicy, odstaw do lodówki, żeby trochę stężała.
3. Powtarzaj to z resztą serków i 2 galaretkami.
4. Gdy wszystko będzie gotowe, rozpuść pozostałą galaretkę i zalej formę.
5. Do galaretki włóż owoce.
6. Włóż do lodówki na kilka godzin aby wszystko stężało.

Jeżeli galaretka do końca nie stężeje, a wlejesz następną warstwę utworzy się tzw. krówka.
Czyli dwie galaretki się zmieszają i powstaną łaciate wzorki.
Na spód możesz ułożyć kilka biszkoptów dla dzieci (bez cukru).

SMACZNEGO !!!

1 komentarz: