środa, 17 kwietnia 2013

"Mus truskawkowy z pianką"

CZAS: 30 min + czas tężenia (ok. 1h)
TRUDNOŚĆ: łatwe

Składniki:

500 dag truskawek
2 łyżki żelatyny
szklanka jogurtu naturalnego
6-8 łyżek cukru 

Przygotowanie:

1. Rozpuścić z 3-4 łyżkach wody, przestudzić.
2. Umyte truskawki wrzucić do blendera (bez szypułek)
3. Dodać jeszcze żelatynę i 4-5 łyżek cukru, zmiksować.
4. Mus przelać do szklanek (zalać nim 2/3 szklanki )
5. Jogurt wlać i wsypać 2-3 łyżki cukru do blendera.
6. Miksować aż powstanie pianka.
7. Na każdą porcję musu nałożyć piankę.

NIE BYŁ TO DO KOŃCA PRZEPIS NA CISTO, ALE JEST SMACZNY.

POLECAM !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz