CZAS: 45 min
TRUDNOŚĆ: łatwe
Składniki:
Spód;
1,5 szklanki mąki
2 łyżki cukru
2 jajka
pół kostki masła (125g)
Krem;
500 ml śmietany 30%
250 g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
+ różne OWOCE
Przygotowanie:
Spód;
1. Wszystkie składniki wymieszać.
2. Ugnieść na gładką masę.
3. Włożyć do zamrażalki (15min)
4. Wyłożyć nim formę.
5. Zapiec (30 min 180 stopni)
Krem;
1. Ubić śmietanę z cukrem pudrem.
2. Dodać do niej mascarpone.
3. Wyłożyć masę na upieczony spód.
Gotowe ciasto ozdobić dowolnymi owocami ... to już od Was zależy.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz