środa, 17 kwietnia 2013

Taka podpowiedź ;)

1. Jeżeli nie jesteście pewni, że ciasto jest gotowe.

Sprawdź wykałaczką. Jeżeli zostają okruszki na patyczku to możesz wyjmować.
Jeżeli  na wykałaczce jest masa jeszcze chwile zaczekaj.

2. Uważaj !!!

Gdy otworzysz piekarnik w trakcie pieczenia wyjdzie zakalec.

3. Będzie ładniej wyglądało.

Jeżeli chcesz żeby ciasto ładnie wyglądała po wyjęciu z formy nie wykładaj formy papierem.
Wysmaruj ją masłem i przesyp trochę mąką.

4 .Jeżeli chcesz uzyskać ładny połyk, że tak powiem. 

Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem, ładnie będzie się błyszczało. (to ciasto musi być takie, aby je można było rozwałkować)

5. Bez grudek.

Jeżeli chcesz, żeby w żelatynie nie było grudek:
1. Wymieszaj żelatynę z zimną wodą odstaw do zgęstnienia.
2. Wstaw szklankę do rondla z gorącą wodą i mieszaj, aż do rozpuszczenia. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz