poniedziałek, 13 maja 2013

"Gofry"

CZAS: (pieczenie 1 gofra 2-3 min zależy od mocy gofrownicy)
TRUDNOŚĆ: łatwe

Składniki:

2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jaja
6 łyżek oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
szczypta soli


Przygotowanie:

1.Żółtka oddzielić od jaj. 
2.Zmiksować żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, olej i sól na jednolitą masę. 
3.Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem. 
4.Piec w rozgrzanej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (na rumiano: 2-3 minuty) i podawać z ulubionymi dodatkami.

2 komentarze:

  1. Dzięki ^^ Własnie miałam ochote na gofrai wyszedł pyszny ;3 Dodaj jeszcze jakies przepisy na coś xd :D

    OdpowiedzUsuń
  2. ok <3 postaram się jak najszybciej Dzięki :*

    OdpowiedzUsuń