Składniki:
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
8 łyżek cukru
1 op. cukru waniliowego
1 jako
szczypta soli
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
1 szklanka jagód
300ml kremówki 30%
Przygotowanie:
1.Połącz ze sobą sypkie składniki. (mąkę, proszek do pieczenia, 4 łyżki cukru, cukier waniliowy, sól)
2. Do osobnego naczynia wbij jajko, wlej mleko i olej, wszystko razem zmiksuj.
3. Połącz sypkie składniki z płynnymi. I połącz wszystko razem.
4. Jagody przebierz, opłucz. Pozostaw do ocieknięcia.
5. Połowę jagód wsyp do reszty składników i delikatnie wymieszaj.
6. Foremki do muffinów wypełnij do 2/3 wysokości.
7. Wstaw do nagranego piekarnika i piecz prze 30 min w 170 stopniach.
8. Odłożone jagody przetrzyj i połącz z ubitą kremówką z cukrem.
9. Delikatnie połącz z roztartymi jagodami.
10. Ozdób tą masą muffinki.
Smacznego :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz