Składniki:
2 szklanki płatków owsianych
2 szklanki mleka
20 dag letnich owoców (np: borówek)
2 szklanki jogurtu naturalnego
cukier puder lub miód do smaku
Przygotowanie:
1. Płatki owsiane wsyp do miski zalej wodą i zostaw na 20 min do napęcznienia.
2. W tym czasie wlej do rondla mleko. Podgrzewaj na małym ogniu.
3. Do mleka dodaj napęczniałe płatki. Gdy mleko się zacznie gotować zdejmij rondel z palnika.
4. Ostudź owsiankę. Przygotuj owoce (np: pozbaw szypułek).
5. Zimną owsiankę połącz z jogurtem i cukrem (ewentualnie miodem).
6. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.
7. Schłodzoną owsiankę rozlej do pucharków i wymieszaj z owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz